Recepten

Asperges met ham (voor 2 pers)

Voor Lipolip en Menocure: Vanaf stap 2

Ingrediënten:


1 kg asperges
3 eieren
1 bussel verse peterselie
200 gr ham

 

Bereiding:

 

Schil de asperges en snij het achterste deel op 2 cm af.

Leg de asperges in koud water in een aspergekookpot of bind ze samen en leg ze rechtop in een gewone kookpot, maar bind dan het touwtje vast aan het handvat, zo blijft de bussel asperges mooi rechtop. Zorg ervoor dat de puntjes boven het water blijven. Breng aan de kook en laat een vijftal minuten zachtjes doorkoken. Neem de kookpot van het vuur en laat de asperges met het deksel op de kookpot nog 15 minuten doorgaren. Kook intussen de eieren gedurende 10 minuten en koel ze af door ze in koud water te leggen. Was de peterselie en versnipper.

Pel de eieren en plet ze tot een mimosa. Meng hieronder de peterselie. Neem de asperges vervolgens uit het water en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.

Dresseer de ham op een bord, leg er de asperges bij en werk af met de mimosa. Puur en lekker!

Smakelijk! 🌸🍀

Kleurrijke courgetteschotel met mozzarella (voor 2 pers)

Voor Lipolip en Menocure: Vanaf stap 4

Ingrediënten:


2 groene courgettes
2 gele courgettes
1 rode zoete paprika
300 gram mozzarella
200 gram zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
oilijfolie
peper en zout

 

Bereiding:


Snij de courgettes en paprika in kleine stukjes en stoof deze beetgaar in een beetje olijfolie. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en versnipper de basilicum. Voeg deze bij de courgettes en de paprika. Roer alles goed om en laat nog 2 minuutjes stoven. Schep de groentjes in een ovenschotel. Snij de mozzarrela in schijfjes en verdeel deze over de groenten. Zet de schotel gedurende 8 minuten onder de grill.
Smakelijk! 🌸🍀

Kabeljauwfilet met courgette (voor 2 pers)

Voor Lipolip en Menocure: Vanaf stap 2

Ingrediënten:


2 kabeljauwfilets
1 gele courgette
1 groene courgette
250 ml verse tomatenpassata of uit brik
Kruiden naar smaak

 

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 3 eetlepels water met een snufje magere groentebouillon en giet dit in een ovenschaal. Leg hierin de kabeljauwfilets en kruid naar smaak. Gaar de kabeljauwfilets gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snij intussen de courgettes in halve maantjes en stoof deze gedurende 8 minuten in een pan samen met de passata. Kruid met kurkuma en werk af met kruiden naar eigen smaak.
Puur eten is puur leven...
Smakelijk! 🌸🍀

Heerlijke bloemkoolpizza (voor 2 pers.)

Voor Lipolip en Menocure: Vanaf stap 4 (fase 2)

Ingrediënten:


400 gram bloemkoolrijst
2 eieren
200 gram gemalen mozzarella
Potje tomatensaus
1/3 courgette
5 champignons
ham of kippenreepjes naar keuze
50 gram parmezaanse kaas

 

Bereiding:


Verwarm de oven op 180°. Stoom of stoof de bloemkoolrijst zeer kort. Meng deze daarna met de eieren en 150 gram van de gemalen mozarella. Maak hiervan twee bollen en leg deze op een ovenbakplaat voorzien van bakpapier. Duw de bollen plat tot een dikte van ca. een halve centimeter.
Laat de bodems gedurende 20 à 25 minuten in de oven garen.
Snij intussen dunne schijfjes van de courgette en de champignons.
Haal de bodems uit de oven en smeer de tomatenpassata uit. Garneer vervolgens met de groentenschijfjes, de hesp of de kippenreepjes. Strooi over het geheel de rest van de gemalen mozzarella en de parmezaanse kaas. Zet terug in de oven gedurende een 20-tal minuten.
Smakelijk! 🌸🍀

Kip curry met groene boontjes

Voor Lipolip en Menocure: Na stap 4 (fase 3)

Ingrediënten:


2 kipfilets
400 gram fijne groene boontjes
200 ml room
1 à 2 theelepels currypoeder
peper en zout

 

Bereiding:


Snij de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en currypoeder.
Kook de boontjes bijna beetgaar. Voeg de room bij de kipblokjes en roer om.
Voeg de gekookte boontjes toe en laat het geheel gedurende twee minuutjes op een licht vuurtje pruttelen.
Simpel en heel lekker!
Smakelijk! 🌸🍀

Zalm met een krokant tijmkorstje & broccolipuree

Voor Lipolip en Menocure: Na stap 4 (fase 3)

Ingrediënten:


2 zalmfilets
500 gr broccoli
50 ml melk
peper en zout
1 eetlepel gedroogde tijm
nootmuskaat

 

Bereiding:


Stoom of kook de broccoli goed gaar. Kruid intussen de zalmfilets met peper, zout en de gedroogde tijm.
Bak deze gaar op een matig vuur in de pan met een beetje olijfolie. Draai na 3 minuten om.
Voeg de melk bij de gare broccoli en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg een klein beetje oijfolie toe en mix het geheel tot een smeuïge puree.
Serveer de heerlijk gebakken zalm samen met de broccolipuree.
Eenvoudig, gezond en lekker!
Smakelijk! 🌸🍀

Kip curry met bloemkool

Voor Lipolip en Menocure: Vanaf stap 4

! Indien de olijfolie vervangen wordt door groentenbouillon kan dit gerecht vanaf stap 2 (fase 1)

Ingrediënten:


2 kipfilets
1 sjalot
2 theelepels rode currypasta
1 theelepel kurkuma
1/2 limoen
400 ml tomatenpassata
2 eetlepels olijfolie
500 gr bloemkoolroosjes

 

Bereiding:


Snij de kipfilet over de lengte in repen.
Meng de olijfolie met het sap van 1/2 limoen, zwarte peper en de kurkuma. Smeer de repen kipfilet in met het mengsel.
Stoom de bloemkoolroosjes intussen gaar.
Stoof de sjalot in een beetje olijfolie en voeg hierbij de kipfilet. Voeg de passata toe en meng hieronder de rode currypasta.
Laat nog een tiental minuten gaar stoven. Serveer met de gestoomde bloemkoolroosjes.
Smakelijk! 🌸🍀

Maaltijdsoep met scampi’s en kokosmelk

Voor Lipolip en Menocure: na stap 4

Ingrediënten:


500 gr broccoliroosjes
200gr erwtjes
1 courgette
1 sjalotte
2cm gember
2 eetlepels groene currypasta
1 blik kokosmelk
400 ml water
10 gepelde scampi’s
olijfolie
peper en zout

 

Bereiding:


Snij de courgette in blokjes van 1,5 tot 2cm. Stoom of kook de broccoliroosjes, de erwtjes en de courgetteblokjes beetgaar. Stoof de groentemengeling kort in een geutje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de sjalotte en de gember in ministukjes en stoof ze in een kookpot in wat olijfolie. Voeg de groene currypasta toe en roer het mengsel om. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat even koken. Bak de gepelde scampi’s in olijfolie. Schep de soep in een diep bord, voeg de groentemengeling toe en werk af met de scampi’s.
Smakelijk! 🌸🍀

Mosselen

Voor Lipolip en Menocure: vanaf stap 2 (fase 1)

Ingrediënten:


1kg mosselen
1 bussel groene selder
1 sjalot
400 ml tomatenpassata
lente-ui
peper en zout
magere groentebouillon

 

Bereiding:


Was de selder en snij in blokjes. Snij de sjalot in stukjes en stoof deze samen met de selder in een bodempje groentebouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe en laat even doorkoken.
Spoel de mosselen 3 keer in koud water en voeg ze toe. Laat 8 minuten koken. Schep de mosselen met de soep in een diep bord en werk af met lente-ui.
Weer simpel en zo lekker!
Smakelijk! 🌸🍀

Gegrilde kipfilet met courgetti

Voor Lipolip en Menocure: vanaf stap 2

Ingrediënten:


2 kipfilets
3 courgetten
2cm gember
peper en zout
rozemarijn

 

Bereiding:


Was de courgetten en maak er met behulp van een spiraalsnijder courgetti van. Schil de gember en snijd in ministukjes. Stoof de gember in een bodempje groentebouillon en voeg na 5 minuten de courgetti toe. Laat deze samen gedurende enkele minuten op een matig vuur stoven. Kruid met peper en zout en voeg verse kruiden toe naar wens. Kruid de kipfilets en bereid ze in de grill. Eenvoudig, snel klaar en lekker👌Smakelijk! 🌸🍀

Zalmfilet met een krokant tijmkorstje met witloof en rucola

Voor Lipolip en Menocure: vanaf stap 4

Ingrediënten:


2 zalmfilets
5 witloofstronkjes
een handvol rucola
enkele kersttomaatjes
peper en zout
gedroogde tijm

 

Bereiding:


Verwijder het onderste harde gedeelte van de witloofstronkjes en vierendeel deze in de lengte.Stoof ze gaar in een bodempje groentebouillon en kruid met peper en zout. Laat de helft van de rucola de laatste minuut meestoven met de witloof. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg er de zalmfilets en de kersttomaatjes in. Kruid met peper, zout en een royaal laagje gedroogde tijm. Plaats de schaal gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven.
Dresseer de zalm en de groenten op een bord en werk af met de overblijvende rucola en de kersttomaatjes. Eenvoudig en lekker👌Smakelijk! 🌸🍀

Prei-Pastinaaksoep

Voor Lipolip en Menocure: vanaf stap 4

Ingrediënten:


4 preistengels
4 pastinaken
2 sjalotten
1 tot 1,5 liter water (naar wens)
peper en zout
2 vetarme bouillonblokjes of 1,5 eetlepel magere groentebouillon

 

Bereiding:


Snij de sjalotten in stukken en laat stoven in een beetje olijfolie. Was en snij de prei in ringen en voeg bij de sjalotten. Schil de pastinaken en snij in stukken. Laat deze gedurende 3 minuten meestoven met de sjalotten en prei. Voeg 1,5 liter water toe met 1,5 eetlepel magere groentebouillon of twee magere bouillonblokjes. Laat 20 minuten koken.

Mix en klaar is kees! Een lekkere voedzame wintersoep in een handomdraai!

Smakelijk!

Kipfilet met paksoi

Voor Lipolip en Menocure: vanaf stap 1

Ingrediënten:


2 kipfilets
1 paksoi
peper en zout
scheutje (suikervrije) sojasaus

 

Bereiding:


Was en snij de paksoi. Kook deze vervolgens gaar en giet af. Stoof de paksoi even in een scheutje sojasaus. Kruid de kipfilets met peper en zout en bereid ze in de Tefal-grill. Eenvoudig en makkelijk ☺️ 

Smakelijk!

Een lekker ontbijtje !

Voor Lipolip en Menocure: na stap 4

Ingrediënten:

Yoghurt, stukjes appel, noten, gebroken lijnzaad en kaneel

Smakelijk!

Hou mijn pagina in het oog want weldra volgen meer heerlijke recepten.

Voedingscoach Valerie